A nemzetközileg elismert brit jogi szaklap, a The Lawyer, interjút készített a VJT & Partners vezetőjével, Varga János Tamással.

A nemzetközileg elismert brit jogi szaklap, a The Lawyer, interjút készített a VJT & Partners vezetőjével, Varga János Tamással.

A „Magyarország beerősít” címmel közölt írás a befektetési trendekkel, valamint az utóbbi években felgyorsult jogalkotással foglalkozik. A riporter, Jonathan Ames kiemeli, hogy a kormány által megalkotott jogszabályok sok fejtörést okoznak a jogászoknak, viszont az új Polgári Törvénykönyv, valamint a gépkocsi gyártás területén bekövetkezett ipari fellendülés üdítően hat a jelenlegi helyzetben.

Varga János Tamás, mint nemzetközileg elismert M&A jogász véleményét széles körben kikérik a jogalkotással, illetve a befektetési trendekkel kapcsolatos, mély szaktudásának köszönhetően. Meglátása szerint a kormány „unortodox” gazdaságpolitikája sok külföldi befektetőt eltántorított, valamint sokan felszámolták magyarországi működésüket.

Az utóbbi hónapokban azonban változás volt tapasztalható. A külföldi befektetők „étvágya” megjött a magyar cégekhez, köszönhetően a globális, illetve az európai gazdaságok növekedésének, továbbá annak, hogy a befektetők megpróbálnak együtt élni a magyar kormány jogalkotási irányvonalával. Ezt a fellendülést a személyes tapasztalatatok is megerősítik, hiszen a VJT & Partners olyan több ügyletben is részt vett, amely alátámasztja ezt a trendet.

Varga János Tamás kitért a márciusban hatályba lépett új Polgári Törvénykönyvre is, ami sok korlátozó szabályt eltörölt a cégalapítással és működtetéssel kapcsolatban, helyet adva a rugalmas és testreszabott megoldásoknak. Véleménye szerint a jövő zenéje, hogy a bíróságok mennyire teszik magukévá ezt a paradigmaváltást, mennyire engedik majd, hogy az új Polgári Törvénykönyv szellemiségének megfelelően a cégek kihasználják a rugalmasabb szabályok adta lehetőségeket.

„Hosszú hallgatás után, ismét érdeklődnek külföldi befektetők magyar cégek megvásárlása iránt.” mondja Varga János Tamás.

A teljes cikket angolul itt találja meg.

Cikk megosztása:

Facebook
Twitter
Pinterest