Podcastok

ESG – fenntartható szemlélettel az üzletben

– Beszélgetés Belényi Andreával és Csernus Zoltánnal –

Legújabb podcastunkben ESG szakértőnk, Belényi Andrea beszél az ESG egyre erősödő jelenlétéről a cégek életében, az új szemléletmód munkajogi szempontjait pedig Csernus Zoltán világítja meg számos példán keresztül. A beszélgetést Menyhárd Attila finom jogérzékkel feltett kérdései irányítják.  

A jövő ügyvédei a VJT-nél

– Beszélgetés irodánk ügyvédjelöltjeivel –

Fehér Fanni, Borbély Kincső és Papp Renáta most még ügyvédjelöltek, de néhány év múlva remélhetőleg irodánk komoly és felelősségteljes ügyvédei lesznek. A podcastból kiderül, hogyan vélekednek a jogi tanulmányok elméleti és gyakorlati hasznosságáról, a jelölti időszakról, és hogy milyen elvárásaik vannak a munkahelyükkel kapcsolatban. A beszélgetést Menyhárd Attila vezeti olyan mély témákba is belekérdezve, mint a család és a munka egyensúlya vagy az eddigi munkatapasztalatok a nagybetűs életben.

Mire figyeljünk a Whistleblowing rendszer kiépítésénél?

– Beszélgetés Belényi Andreával és Csernus Zoltánnal –

Mostani Podcastunkban a céges visszaélés-bejelentési rendszerek kihívásairól kérdezi Menyhárd Attila Belényi Andreát és Csernus Zoltánt. Andrea, aki számos vállalatnak segített már saját bejelentési rendszerének létrehozásában, beszél arról, hogy miért jó ez az új szabályozás, milyen nehézségei vannak a bevezetésnek, és mi az, amire mindenképpen oda kell figyelni a rendszer kiépítésénél. Csernus Zoltán az új szabályozás munkajogi oldalát domborítja ki, és beszél arról, hogy a már kiépített bejelentési rendszer milyen kérdéseket, problémákat vethet fel.

A digitalizált munkaerőpiac a munkajog tükrében

– Podcast Menyhárd Attilával, Beck Nándorral és Csernus Zoltánnal –

A digitalizáció forradalomként söpör végig a munkaerőpiacon: átírja a munkaidő és a munkahely fogalmát, lehetővé teszi egyszerre több munkaviszony kiépítését. A hatására létrejöttek és terjednek a platformok, komplex jogviszonyok alakulnak ki, továbbá olyan sajátos igények és lehetőségek merülnek fel, amelyek korábban nem voltak jellemzők.

Elindult a VJT Podcast!

– Podcast Varga János Tamással és Menyhárd Attilával –

Menyhárd Attila csatlakozása alkalmából elkészült az első VJT Podcast, mely egy igazi mélyinterjú lett. A témák között szerepel az innováció, a digitalizáció, a társadalmi és gazdasági folyamatok komplexitása, és hogy ebben a világnak szinte átláthatatlan szövedékében hol van az ember és a jogász helye. Attila beszélgetőpartnere Varga János Tamás, a VJT irodavezetője.