Vállalatfelvásárlás – M&A

Tapasztalt piaci szereplőként mindent tudunk a vásárlásról és az eladásról is

Cégvásárlás

Dolgozunk növekedni, terjeszkedni vágyó cégeknek, akik cégvásárlással piacot akarnak nyerni a magyarországi és közép-európai régióban. Nagy tapasztalatunk van több országot érintő ügyvédcsapat munkájának összefogásában és irányításában.

Ügyfeleink külföldi cégek, multinacionális cégek, magyar tőzsdei társaságok, magántőke alapok, magyar privát befektetők.

Cégeladás

Ügyfeleink közepes és nagyméretű magyar cégek, melyek iránt jellemzően külföldi vevők érdeklődnek. Legyen szó teljes vagy részleges cégeladásról, csapatunk már számtalan ilyen tranzakciót levezényelt.

Úgy is fogalmazhatunk, hogy ismerjük az ilyen típusú tranzakciók minden csínját-bínját.

„Kivételes csapat: a nemzetközi szakmai színvonal kiemelkedő iparági szaktudással, rugalmassággal és közvetlenséggel egészül ki.” - Legal500 EMEA 2023

Több, mint jogi tanácsadás

Egy-egy vállalatfelvásárlás vagy cégeladás során szinte együtt kell lélegezni az ügyféllel. Pontosan követni kell szándékait, ismerni kell erősségeit és gyengéit, és így tudni fogjuk, mikor és miben lehetünk segítségére.

Értjük az üzletet

Ügyfeleink üzletemberek, ezért a tranzakciók jogi levezetése során nekünk is üzletemberekké kell válnunk.

Nemzetközi tapasztalat

Ügyeink nagy része a határokon túlnyúlik, így megtanultuk, hogyan dolgozzunk együtt külföldi irodákkal, és hogyan irányítsuk egy nemzetközi jogászokból álló csapat munkáját.

Dr. Varga János Tamás

irodavezető partner

„Ezen a területen talán az a legfontosabb szabály, hogy képesek legyünk az ügyfél fejével gondolkodni.”

Dr. Lovretity András

partner

„Minden cégeladás más, és minden vállalatfelvásárlás különböző. Rengeteget számít a tapasztalat abban, hogy gyorsan és jól reagáljunk.”

Dr. Beck Nándor

ügyvéd

„Az ördög a részletekben bújik meg – ez minden cégeladási és cégvásárlási folyamatra igaz. Ezért egy jó ügyvédnek minden részletében ismernie kell a tranzakciót.”

Rólunk mondták ügyfeleink

Kiadványaink

Színes hírek

A megmérettetés kitűnő eredménnyel zárult. A legjobbak között vagyunk munkajog, vállalatfelvásárlás, adatvédelem, technológia, versenyjog és jogviták területeken.
A Chambers európai ügyvédi irodákat értékelő kiadványa 2024-ben – immáron tizennegyedik éve – több jogterületen is a legjobbak közé sorolja irodánkat.
A Legal 500 értékelését olvasva nagy örömmel tölt el minket, hogy már évek óta biztosan ott vagyunk az élbolyban. Ügyvédeink kitűnő munkájának és ügyfeleink elégedettségének köszönhetően a VJT & Partners a legjobb irodák között...
A Chambers európai ügyvédi irodákat értékelő kiadványa Technológia (TMT) és Munkajog területeken tizenharmadszorra is a legjobbak közé sorolta irodánkat, a Vállalatfelvásárlás (M&A) területén pedig 11 éve említi nevünket az élmezőnyben.
A VJT & Partners az energiapiaci szoftverekre szakosodott Navitasoft Zrt.-nek és tulajdonosának nyújtott jogi tanácsot a Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap mindösszesen 1,2 milliárd forintos, 3 lépcsőben megvalósuló tőkebefektetéséhez kapcsolódóan.
A Legal 500 ügyvédi irodákat értékelő kiadványában évről évre egyre több kitűnő vélemény formálódik irodánkról, és személy szerint is egyre több kollégánk kap elismerést. Ahogy egyik ügyfelünk így jellemzi irodánk csapatát: „semmi sallang, csak az odaadó munka”.
A Chambers európai ügyvédi irodákat rangsoroló kiadványa ismét magasra értékelte irodánkat, kiemelve a társasági jogi ügyek és vállalatfelvásárlások (M&A), a munkajog és a technológiai szektorokhoz (TMT) kapcsolódó jogi tanácsadás területén végzett munkánkat.
A Legal 500 értékelése és a kiadványban megjelent ügyfélvélemények alapján elmondhatjuk, hogy nálunk nem három, hanem több, mint egy tucat „muskétás” védi az ügyfelek érdekeit.
Ügyfeleink külön kiemelték Lovretity András Corporate- és M&A team vezetőnk magas szintű hozzáértését, és a részletek iránti elkötelezett figyelmét.
A Chambers Global-t azok lapozzák fel, akik egy külföldi országban keresnek színvonalas ügyvédi irodát, vagy egyszerűen kíváncsiak arra, hogy egy adott országban kik a legkiválóbb ügyvédek.

Kiadványaink

Kiadványaink

Eladjam a cégem?

Érdemes-e belevágni a cégünk eladásába? Adódhat olyan helyzet, ahol a versenyben maradás csak részleges vagy teljes tulajdonosváltással oldható meg, de az is lehet, hogy a fiatalabb generáció már nem akarja továbbvinni az üzletet, az idősebb pedig már visszavonulásra gondol. De lehet, hogy valaki az élet más területén akar újat alkotni. És jön a kérdés: akkor most eladjam a cégem? Ezt a kiadványt nekik készítettük.

Irány külföld!

Sok cég életében eljön a pillanat, hogy a magyar piac szűkösnek bizonyul, és a cég érdeklődése külföld felé fordul. A külföldi terjeszkedés egy nagy ugrás az ismeretlenbe. Füzetünk egy izgalmas tranzakció bemutatásán keresztül teszi ismerőssé ezt a sokaknak még ismeretlen területet. Túravezetőnk a külföldi tranzakciók világába Dr. Lovretity András.

Rólunk mondták ügyfeleink