Legfrissebb cikkek

A hitelpiac az egyik olyan terület, ahol ma már napi szinten találkozhatunk MI alapú megoldásokkal, ugyanakkor itt is jellemző, hogy nem értjük, nem látjuk át, hogy pontosan hogyan is érint mindez minket.
– A SCHUFA-ügy hozadéka: az automatizált hitelbírálat gyakorlatát felül kell vizsgálni – A banki hitelbírálat egyre inkább automatizált módon történik, emberi beavatkozás nélkül.
A Parlament elfogadta az ESG törvényt! Szakmai cikkünkből tájékozódhat arról, hogy milyen kötelezettségekkel jár mindez a vállalkozások számára.
„Tökéletességre törekvés” – irodánknak ez az alapértéke az év minden napján átszövi a munkánkat. Ennek jegyében készítettük el újévi kisfilmünket.
A hitelpiac az egyik olyan terület, ahol ma már napi szinten találkozhatunk MI alapú megoldásokkal, ugyanakkor itt is jellemző, hogy nem értjük, nem látjuk át, hogy pontosan hogyan is érint mindez minket.
A ChatGPT berobbanásával a mesterséges intelligencia és az adatvédelem különös jogi viszonya igazi „hot topic” lett. Ez nem csoda, hiszen az MI mindenhol ott van, és irgalmatlan mennyiségben és sebességgel gyűjti rólunk a személyes adatokat.
Attila a „Mesterséges intelligencia – Mire ez a nagy felhajtás, és mire lesz jó az AI a bankoknak?” című kerekasztal beszélgetés résztvevőjeként mondta el gondolatait a mesterséges intelligenciáról, és annak a bankszektorra gyakorolt hatásáról.

Az elmúlt hetet vezető ügyvédeink közül Varga János Tamás, Belényi Andrea és Lovretity András Párizsban töltötték, ahol az IBA éves konferenciáján vettek részt. A nemzetközi ügyvédi közösség öt napos csúcseseményét számtalan szakmai program színesítette. Kollégáink kerekasztal beszélgetéseken, előadásokon, szakmai reggeliken,

Fehér Fanni, Borbély Kincső és Papp Renáta most még ügyvédjelöltek, de néhány év múlva remélhetőleg irodánk komoly és felelősségteljes ügyvédei lesznek. A podcastból kiderül, hogyan vélekednek a jogi tanulmányok elméleti és gyakorlati hasznosságáról, a jelölti időszakról, és hogy milyen elvárásaik

Készül az az uniós irányelv, amely valószínűleg felbolygatja majd az üzleti világot. A tervezett szabályozás célja az emberi jogok nagyobb hangsúlya és a negatív környezeti hatások csökkentése az üzleti kapcsolatokban is.

„Kreativitás, bátorság, vagányság, nyitottság az új hullámokra és a fiatalos lendületre. Ez az, amire minden ügyvédjelölt vágyik és itt én megtaláltam.” Az idézet új kollégánktól, Borbély Kincsőtől származik, aki – miután tavasszal hat hetet gyakornokoskodott nálunk – most ügyvédjelöltként csatlakozott

Idén ügyvédeink közül Varga János Tamás és Várady Endre vett részt Varsóban a Google CEE Legal Hub rendezvényen, ahol a Google részére dolgozó ügyvédi irodák képviselői gyűltek össze a régió országaiból.
Connecting knowledge and people – a jelmondat szerint a Mondaq szindikációs platform a tudást, melyet professzionális tanácsadóktól gyűjtött egybe, összeköti az azt használni akaró emberekkel.

– Hajrá Optimist versenyzők! – Irodánk támogatta az egyik legrangosabb Optimist vitorlásverseny, a Csoki Kupa megrendezését. A három napos versenyen, nagyszerű szélben, 10-15 éves fiatalok mérték össze erejüket, ügyességüket és tudásukat Balatonföldváron. Örülünk, hogy mi is hozzájárulhattunk a verseny sikeréhez!

– Beszélgetés Belényi Andreával – Ha a whistleblowingról van szó, akkor sokunknak rögtön Belényi Andrea neve ugrik be, ami nem is csoda, hisz Andrea tapasztalata nagy múltra tekint vissza a céges visszaélés-bejelentési rendszerek kialakítását és bevezetését illetően. Számos cégnek segített

– Egy sportos születésnap beszámolója – Az iroda 13 éve, egy nyári napon született meg. Ez azért is jó volt így, mert egy hangulatos nyári este mindig kitűnő alapot szolgáltat az ünnepléshez. Idén az egyik golfklubban ünnepeltünk, ami azért is

– A VJT és a Brit Kamara együttműködése – Belényi Andrea és Csernus Zoltán – a Brit Kamara szervezésében létrejött Whistleblowing reggeli előadói – szuperlatívuszokban beszéltek a rendezvényről: „Igazi siker volt! A rendezvény központjában a prezentáció állt, de előtte és

Mostani Podcastunkban a céges visszaélés-bejelentési rendszerek kihívásairól kérdezi Menyhárd Attila Belényi Andreát és Csernus Zoltánt.
A bankszektor digitális transzformációjával foglalkozó konferencián Attila az NFT (Non Fungible Token) lehetőségeiről és kihívásairól tartott előadást. Az előadást Douglas Adams egyik idézetével kezdte: a híres sci-fi író szerint „minden, amit harmincöt éves...
A digitalizáció forradalma a munkaerőpiacon is végigsöpört, és ennek következményeként egyre nagyobb teret hódít magának a platformmunka. Ha megnézzük a számokat, egészen megdöbbentő trendekre lehetünk figyelmesek: az Európai Bizottság tanulmánya szerint 2022-ben több mint 28 millió ember dolgozott platformmunkásként.