Legfrissebb cikkek

A PrivacyRules a világon elsőként egy olyan szakmai szövetséget hozott létre, melynek tagjai a világ különböző országainak technológiai és adatvédelmi szakértőiből tevődnek össze.
A megmérettetés kitűnő eredménnyel zárult. A legjobbak között vagyunk munkajog, vállalatfelvásárlás, adatvédelem, technológia, versenyjog és jogviták területeken.
Az EASA (az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynöksége) most célul tűzte ki a földi kiszolgálókra vonatkozó egységes uniós szabályozás és követelményrendszer megteremtését.
A Chambers európai ügyvédi irodákat értékelő kiadványa 2024-ben – immáron tizennegyedik éve – több jogterületen is a legjobbak közé sorolja irodánkat.
Idén már hatályos az Európai Unió ReFuelEU Aviation rendelete, amelynek célja, hogy a légiközlekedésben is végbemenjenek azok a változások, amelyekkel a károsanyag-kibocsátás jelentősen csökkenthető.
A konferenciának idén márciusban München, az európai autógyártás egyik fellegvára adott otthont. Az automobilitás hihetetlen sebességgel változó és fejlődő iparága sok új témát és kérdést vetett fel.
Irodánk compliance jogi szolgáltatásaival és a magyar jogi helyzetről szóló éves beszámolóival segíti a nemzetközi szervezet és tagjai működését.
A VJT & Partners ügyvédi iroda tanulmányíró versenyt hirdet egyetemistáknak a következő témakörökben: digitalizáció, mesterséges intelligencia, adatjog.
A hitelpiac az egyik olyan terület, ahol ma már napi szinten találkozhatunk MI alapú megoldásokkal, ugyanakkor itt is jellemző, hogy nem értjük, nem látjuk át, hogy pontosan hogyan is érint mindez minket.
– A SCHUFA-ügy hozadéka: az automatizált hitelbírálat gyakorlatát felül kell vizsgálni – A banki hitelbírálat egyre inkább automatizált módon történik, emberi beavatkozás nélkül.
A Parlament elfogadta az ESG törvényt! Szakmai cikkünkből tájékozódhat arról, hogy milyen kötelezettségekkel jár mindez a vállalkozások számára.
„Tökéletességre törekvés” – irodánknak ez az alapértéke az év minden napján átszövi a munkánkat. Ennek jegyében készítettük el újévi kisfilmünket.
A hitelpiac az egyik olyan terület, ahol ma már napi szinten találkozhatunk MI alapú megoldásokkal, ugyanakkor itt is jellemző, hogy nem értjük, nem látjuk át, hogy pontosan hogyan is érint mindez minket.
A ChatGPT berobbanásával a mesterséges intelligencia és az adatvédelem különös jogi viszonya igazi „hot topic” lett. Ez nem csoda, hiszen az MI mindenhol ott van, és irgalmatlan mennyiségben és sebességgel gyűjti rólunk a személyes adatokat.
Attila a „Mesterséges intelligencia – Mire ez a nagy felhajtás, és mire lesz jó az AI a bankoknak?” című kerekasztal beszélgetés résztvevőjeként mondta el gondolatait a mesterséges intelligenciáról, és annak a bankszektorra gyakorolt hatásáról.

Az elmúlt hetet vezető ügyvédeink közül Varga János Tamás, Belényi Andrea és Lovretity András Párizsban töltötték, ahol az IBA éves konferenciáján vettek részt. A nemzetközi ügyvédi közösség öt napos csúcseseményét számtalan szakmai program színesítette. Kollégáink kerekasztal beszélgetéseken, előadásokon, szakmai reggeliken,

Fehér Fanni, Borbély Kincső és Papp Renáta most még ügyvédjelöltek, de néhány év múlva remélhetőleg irodánk komoly és felelősségteljes ügyvédei lesznek. A podcastból kiderül, hogyan vélekednek a jogi tanulmányok elméleti és gyakorlati hasznosságáról, a jelölti időszakról, és hogy milyen elvárásaik

Készül az az uniós irányelv, amely valószínűleg felbolygatja majd az üzleti világot. A tervezett szabályozás célja az emberi jogok nagyobb hangsúlya és a negatív környezeti hatások csökkentése az üzleti kapcsolatokban is.

„Kreativitás, bátorság, vagányság, nyitottság az új hullámokra és a fiatalos lendületre. Ez az, amire minden ügyvédjelölt vágyik és itt én megtaláltam.” Az idézet új kollégánktól, Borbély Kincsőtől származik, aki – miután tavasszal hat hetet gyakornokoskodott nálunk – most ügyvédjelöltként csatlakozott

Idén ügyvédeink közül Varga János Tamás és Várady Endre vett részt Varsóban a Google CEE Legal Hub rendezvényen, ahol a Google részére dolgozó ügyvédi irodák képviselői gyűltek össze a régió országaiból.