A tapasztalt M&A jogász, Lovretity András, partnerként csatlakozik a VJT & Partners csapatához

A tapasztalt M&A jogász, Lovretity András, partnerként csatlakozik a VJT & Partners csapatához

Lovretity András

A VJT & Partners a nemzetközi és hazai M&A tranzakciók tapasztalt és kiváló szakértője, így András egy megalapozott tudású, nemzetközi kiadványok által magasan értékelt M&A csapat vezetését veszi át.

András több mint 14 évnyi tapasztalatot szerzett nemzetközi vállalatfelvásárlási, kockázati tőke befektetési és vállalat-átszervezési tranzakciókban, továbbá számos, projektjellegű munkákban is részt vett. Otthonosan mozog a tranzakciók valamennyi fázisában: az átvilágítástól kezdve a tranzakciós dokumentumok szerkesztésén és tárgyalásán keresztül egészen a tranzakció zárásig. Emellett jelentős tapasztalatot szerzett az ingatlanfejlesztések terén is, és jártas a megvalósítás valamennyi ütemében. Munkája kiterjedt az engedélyezés, a tervezés, a kivitelezés fázisaira, valamint az elkészült létesítmény üzemeltető részére történő bérbeadására is.

András rendszeresen közreműködik a közbeszerzés keretében lebonyolított különböző típusú tranzakciókban, valamint állami, illetve nemzeti vagyont érintő ügyekben is. Ezen túl tapasztalt jogászként vesz részt versenyhatósági eljárásokban, ahol elsősorban összefonódások engedélyezésével foglakozik, valamint versenykorlátozó megállapodással és erőfölénnyel való visszaéléssel kapcsolatos ügyekben tevékenykedik.

András először a Clifford Chance Ügyvédi Irodánál foglalkozott M&A ügyletekkel, majd a Budapest Airport-nál folytatta a jogi tanácsadást, ahol több mint nyolc éven keresztül számos nemzetközi tranzakcióban vett részt, és a légi közlekedési iparág jogi szakértőjévé vált.

András 2001-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Győri Tagozatán szerezte meg diplomáját, és 2005 óta a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja.

„András első osztályú, nemzetközi tapasztalatokkal bíró M&A jogász, aki csapatunkhoz csatlakozva még tovább erősíti hazai és közép-kelet-európai jelenlétünket az M&A területén.” – mondta Varga János Tamás, vezető partner.

„Megtiszteltetés, hogy egy ilyen jónevű és elismert, tranzakciókkal foglalkozó csapat tagja lehetek, és a VJT & Partners Ügyvédi Iroda partnereként bővíthetem tovább ismereteimet” – tette hozzá Lovretity András.

Cikk megosztása:

Facebook
Twitter
Pinterest