Menyhárd Attila 2023 januárjától a VJT csapatát erősíti!

Menyhárd Attila 2023 januárjától a VJT csapatát erősíti!

Ez az év jól kezdődött számunkra, mert Menyhárd Attila csatlakozott a VJT csapatához. Attila egy igazi reneszánsz ember: jogalkotóként kitalálja, oktatóként tanítja, ügyvédként pedig műveli a jogot, és így átlátja azt a finom szövedéket, ami a gazdaságot, a társadalmat, és az egyes embereket összeköti azzal, amit jognak nevezünk.

Attila régóta oktat az ELTE polgári jogi tanszékén, ahol tanszékvezető és dékán is volt, valamint hosszú évek óta tart szakjogászi kurzusokat a jogi továbbképző intézetben. Ha van olyan jogász Magyarországon, aki tanulmányai során nem találkozott volna vele, az is biztosan ismeri a nevét a jogalkotási folyamatokból, szakmai cikkek szerzőjeként, vagy láthatta őt előadóként számos külföldi és hazai konferencián is.

Attila mindig nagy súlyt helyezett arra, hogy az oktatás mellett ne szakadjon el a szakmától, és a VJT életében is gyakorló ügyvédként vesz részt. Csatlakozásával egy olyan tapasztalt, széles látókörű, tiszta szemmel látó munkatársat nyertünk, aki már a jogszabályok születésénél is ott bábáskodik, és aki nemzetközi vizeken evezve hozza el hozzánk a legújabb jogalkotási trendeket. Irodánkban tovább erősíti a technológiával és a digitalizációval foglalkozó csapatunk munkáját, támogatja a vagyontervezésben és a jogviták területén dolgozó kollégáinkat, és nagy hangsúlyt fektet a fiatal ügyvédek és ügyvédjelöltek szakmai gondozására.

Varga János Tamás

„Egy komplex ügyön dolgoztunk együtt Attilával az elmúlt másfél évben, és a hosszú beszélgetések és együtt gondolkozások során nyilvánvalóvá vált, hogy sok fontos dologban egyformán látjuk a világot. Attila is lelkesen néz szembe a kor kihívásaival, rálát a digitalizáció és a legújabb technológiák térhódításának jogi problémáira és ezek lehetséges megoldásait keresi. Óriási tapasztalat áll a háta mögött, mellyel támogatja ügyvédeink munkáját, és segít a fiataloknak a szakmai kiteljesedésben. Attila egy valóban gondolkozó ember, akinek szemléletmódjában az elmélet és a praktikum kitűnően ötvöződik.”

Menyhárd Attila

„Jogászként praktizálás nélkül nem lehetséges a tanulás, és örülök, hogy itt a VJT-nél gyakorolhatom a szakmát. Nagyon erősnek látom az irodát, egy szakmailag nyitott, fejlődésre törekvő helynek, ahol az ügyfélmunka igazi szakmai kihívást jelent.A digitalizáció és a technológiai fejlődés olyan komplex kihívások elé állítja a gazdasági szereplőket, hogy kérdéseikre csak egy együttműködő, tudását állandóan fejlesztő és a csapaton belüli tudástranszferre alapvetésként tekintő jogi csapat tud választ adni. Az irodában a tudásmenedzsment fejlesztése és a fiatalok szakmai fejlődésének gondozása is a feladataim közé tartozik.”

Attila csatlakozása alkalmából elkészítettük első Podcastunkat, mely egy igazi mélyinterjú lett. Az izgalmas témák között szerepel az innováció, a digitalizáció, a társadalmi és gazdasági folyamatok komplexitása.
Attila beszélgetőpartnere Varga János Tamás.

Cikk megosztása:

Facebook
Twitter
Pinterest