Repülés

Jogi kihívások a repülésben

Jogi portfóliónkban a repülés a hab a tortán. Ennek a speciális jogterületnek kevés szakértője van, de az egyik szerencsére épp nálunk dolgozik. Lovretity András több mint 8 éven át adott jogi tanácsokat a Budapest Airport részére különböző projektekben.

Eljárások

Otthonosan mozgunk a Nemzeti Légügyi Hivatal előtti eljárások intézésében, mint például a zálogjog légi járműre történő bejegyzése, vagy a lajstromjel törlése iránti kérelmek intézése.

 

Perek

Képviseltük ügyfeleinket kártérítési perekben, amelyet a repülés közben bekövetkezett személyi sérülésekből eredő károk miatt indítottak, valamint utas jogi ügyekben is jártasak vagyunk.

Adás-vétel

Nem minden nap vesz az ember repülőgépet, így nem is gondolnánk, mi minden merülhet fel egy ilyen vásárlás során. Jogászaink tapasztaltak repülőgép beszerzéssel és értékesítéssel kapcsolatos kérdésekben is.

Dr. Lovretity András

partner

„Magyarország Európai Uniós tagságának és kiváló földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően egyre vonzóbb a repülőgépipar szereplői számára. Ezt tovább erősíti, hogy az Egységes Európai Égbolt révén Magyarország részese lehet az egész EU-ra kiterjedő piacnak.”

Színes hírek

Az EASA (az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynöksége) most célul tűzte ki a földi kiszolgálókra vonatkozó egységes uniós szabályozás és követelményrendszer megteremtését.
Idén már hatályos az Európai Unió ReFuelEU Aviation rendelete, amelynek célja, hogy a légiközlekedésben is végbemenjenek azok a változások, amelyekkel a károsanyag-kibocsátás jelentősen csökkenthető.