Tudsz egy jó irodát Mexikóban? Hát persze!

Tudsz egy jó irodát Mexikóban? Hát persze!

Irodánk idén is részt vett a Global Leaders Forum találkozóján, ahol összesen 45, technológiai joggal és adatkezeléssel is foglakozó kisebb-nagyobb iroda képviseltette magát a világ minden tájáról. A VJT színeiben idén Dr. Belényi Andrea vett részt a találkozón.

A találkozó egyik célja, hogy a hálózathoz tartozó ügyvédi irodák képviselői megismerjék egymás emberileg és szakmailag egyaránt, így később, ha szükség van rá, együtt tudjanak dolgozni, vagy ajánlani tudják egymást ügyfeleiknek. Andrea elmondta, hogy ez a rész a közös programoknak és gyorsrandevúknak köszönhetően nagyon jól sikerült, és sok kedves, szakmailag is elsőrangú embert ismert meg a világ minden tájáról.

Az ismerkedést előadások és kerekasztal beszélgetések színesítették, melyek korunk legégetőbb, minden országot érintő kérdéseivel foglalkoztak. Szó volt például arról, hogy a mesterséges intelligencia használata hogyan befolyásolja az adatvédelmi megfelelést, vagy hogy a jogalkotás miként tud lépést tartani a felgyorsult technológiai változásokkal.

„A találkozások és az előadások során kiderült, hogy a különféle országokban nagyon hasonló problémák merülnek fel, például a jogalkotás és a jogalkalmazás szintjén. Jó volt ezekről hallani, megbeszélni őket, azt hiszem, mindnyájunk látóköre sokat tágult ezalatt a két nap alatt. Nekem, mint adatkezelési és versenyjogi szakembernek külön öröm volt arról hallani, hogy ez a két jogterület mennyire párhuzamosan fejlődik, például a jogszabályok kialakításának szintjén” mondta Dr. Belényi Andrea. „Jövőre mindenképpen ott leszünk megint.”

Cikk megosztása:

Facebook
Twitter
Pinterest