Varga János Tamás a Citizenship by Investment & International Residence londoni konferenciáján tartott előadást

Varga János Tamás a Citizenship by Investment & International Residence londoni konferenciáján tartott előadást

Varga János Tamás, a VJT & Partners Ügyvédi Iroda irodavezető partnere a szervezők meghívására előadást tartott a Citizenship by Investment & International Residence 2013-as londoni konferenciáján.

Világszerte jelentősen nőtt az érdeklődés a szabad mozgás és a vagyonbiztonság iránt, így ezzel párhuzamosan létrejött a gazdasági alapú bevándorlással kapcsolatos gyakorlat és tapasztalat is. A felmerült igényekre adott válaszként különböző letelepedési- és vízum-programokat dolgoztak ki világ számos országában, valamint megjelent a befektetési alapon szerezhető állampolgárság intézménye is.

Természetesen a különböző letelepedési- és vízum-programok megjelenése számtalan kérdést vetett fel. Ezekre a kérdésekre keresték a konferencia résztvevői közösen a válaszokat azoknak, akik átfogó és aktuális képet szeretnének kapni a terület legvonzóbb lehetőségeiről. A konferencia során megvitatott kérdések főként a következő témakörökhöz kapcsolódtak:

  • Mit érdemes figyelembe venni a megfelelő letelepedési engedély, illetve állampolgárság megszerzését célzó program kiválasztása során?
  • Mekkora befektetés szükséges? Mennyire megbízható az adott jogrendszer?
  • Mennyi időt vesz igénybe a letelepedési engedély, illetve állampolgárság megszerzése?
  • Milyen adófizetési kötelezettség keletkezhet, és milyen adókedvezmények lehetségesek?
  • Melyek az ügyfelek körében népszerű országok?

Több mint 40 neves szakember előadásával és a 200 főt meghaladó hallgatóságával a Citizenship by Investment and International Residence konferencia volt az első és legfontosabb független rendezvény a témában.

„Izgalmas volt a magyar letelepedési államkötvény programról beszélni” mondta Dr. Varga. „A témában úttörőnek számítunk, ugyanis az első pillanattól kezdve dolgozunk a magyar programon”.

Cikk megosztása:

Facebook
Twitter
Pinterest