Vagyontervezés

A vagyontervezés felelőssége

„Akinek jelentős vagyona van, az egy nagyon összetett képlettel találja magát szemben: ebben szerepel ő maga, a vagyon, a család, a cég, az öröklés, az utódlás, és mindezek egymáshoz való viszonya is. Az eredmény pedig csak úgy jön ki, ha a képletből eltűnnek az ismeretlen tényezők, és a viszonyok is tisztázásra kerülnek.”

Dr. Varga János Tamás

Kérdések és válaszok a vagyonnal kapcsolatban

A vagyon úgy jó, ha nem teherként nehezedik a vállakra, hanem örömét leli benne az ember. Abban segítünk, hogy Ön pontosan megismerje a vagyonával kapcsolatos legfontosabb kérdéseket és az azokra adható válaszokat, ezek alapján rendezze a vagyoni viszonyokat, és ennek eredményeként egy jobb életminőséggel vezesse tovább az életét.

Vagyonnal kapcsolatos tanácsadásunk mindig egyéni és személyes, hiszen ezen a területen nincs két egyforma kérdés és nincs két egyforma válasz. Ennek a sokszínűségnek köszönhető az is, hogy az évek során számtalan kérdéssel, problémával, felvetéssel és kezdeményezéssel találkoztunk, amelyek legtöbbször három fontos téma köré csoportosultak: a cég, a család és a generációváltás köré.

Én és a cégem

Szeretnék elmenni szabadságra, de a cégem nem tud nélkülözni?

Felvetődik a kérdés, hogy én irányítom a cégem, vagy a cégem irányít engem és az életemet?

Segítünk abban, hogy olyan döntéshozatali és cégképviseleti struktúrát alakítson ki, amely biztosítja, hogy ha Ön bármely okból kiszáll a cégei napi irányításából, az ne okozzon fennakadást a cégek működésében.

Én és a családom

Vajon pontosan mennyit tud a családom a vagyoni helyzetünkről?

Mi történik, ha vagyonmegosztásra kerül sor? Mit és hogyan örökölnek a gyermekeim?

Megmutatjuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel generációkon át támogathatja családját. Emellett segítünk megérteni a házassági és élettársi vagyonjogi viszonyokat, és jogi támogatást nyújtunk azok hosszú távú, biztonságos rendezésében.

Én és a generációváltás

Mi lesz a cégemmel, ha én már ki akarok szállni belőle?

Segítünk, hogy cégeiben a generációváltás zökkenőmentes legyen, akár az utódok veszik át az irányítást, akár profi külsős menedzsment viszi tovább a céget, akár cégeladás mellett születik döntés.

Miben és hogyan segítünk Önnek vagyonával kapcsolatban?

A folyamat egyszerű és könnyen áttekinthető. Kérdésekre keressük Önnel együtt a választ, körvonalazódnak lehetőségek, amelyeket együtt átgondolunk, és a végére az is pontosan kiderül majd, hogy milyen jogi-gazdasági lépések szükségesek ahhoz, hogy Ön a vagyonát illetően a jövőre nézve teljesen nyugodt legyen.

  • Segítünk a vagyoni viszonyok rendezettségének felmérésében, hogy legyen egy világos képe arról, hogy valójában mi az Öné, és mi nem
  • Segítünk a családi és öröklési viszonyok megnyugtató kialakításában, például a vagyon átörökítésében, vagy a vagyon generációkon átívelő egyben tartásában
  • Segítünk biztonságos tulajdonosi döntéshozatali és cégképviseleti struktúrák kialakításában
  • Segítünk a cégek eladásra való felkészítésében
  • Segítünk adóhatékony vagyon struktúrák kialakításában

A szakembergárda

Fehér Fanni és jómagam alkotjuk annak az elkötelezett és elszánt csapatnak a magját, aki mindent megtesz azért, hogy Ön a vagyonát biztonságban tudhassa.

Mivel célunk, hogy ne csak részmegoldásokat adjunk, hanem végig kísérjük Önt a vagyona struktúrájának megtervezésétől, a jogi megvalósításon át, egészen a struktúra működtetéséig, csapatunkat olyan tapasztalt tanácsadók egészítik ki, akikkel együtt egy valóban teljes körű megoldást tudunk adni Önnek.

Adótanácsadó kollégáink biztosítják, hogy a struktúra adóhatékony legyen, míg a vagyon kezelésével foglalkozó kollégák abban segítenek, hogy a vagyon működtetése terheinek egy része is lekerüljön az Ön válláról.

Dr. Fehér Fanni