Antikorrupció

Korunk egyik megkerülhetetlen témája a korrupció elleni harc. Egy sikeres vállalat belső működéséhez ma már hozzátartozik az antikorrupciós tevékenység: ezzel biztosítja jó hírnevének megőrzését, valamint az üzleti károk és a hatósági vizsgálatok elkerülését.

Hogyan akadályozzam meg a korrupciót a vállalatomnál?

Olyan rendszerek kialakításával, melyek kiszűrik a gyanús eseteket

Az üzleti folyamatokban rendszeresen felül kell vizsgálni a korrupciós kockázatokat. Intézményrendszereket kell felállítani, például megfelelő javadalmazási és összeférhetetlenségi szabályok alkalmazásán keresztül. A rendszeres képzések szervezése is elengedhetetlen.

A Whistleblowing, vagyis a belső visszaélés- bejelentési csatorna működtetésével

Ki kell alakítani egy jól működő belső visszaélés-bejelentési csatornát, és ösztönözni kell, hogy ezen keresztül a munkavállalók bejelentsék a korrupció kísérletét, vagy annak gyanúját. Szükséges egy megfelelő eljárásrend kialakítása a belső vizsgálatok lefolytatására.

Kérdések, melyekre együtt keressük a választ

Hol vannak a gyenge pontok a vállalat működésében, és hogyan szerezhetünk ezekről tudomást? Mi a teendő, ha megtaláltuk a gyenge pontokat? Hogyan változtassuk meg a vállalati működést és annak belső irányítási struktúráit? Hogyan kell kivizsgálni a bejelentéseket, illetve milyen intézkedéseket kell tenni a bejelentések nyomán?

Tanácsot adunk és segítünk a korrupcióellenes vállalati működés kialakításában és fenntartásában

Testreszabott megoldások

A közös munka első fázisában az a célunk, hogy az Ön vállalatának működését minél jobban  megismerjük, és ennek a tudásnak a birtokában segítünk abban, hogy a legjobb és legtesthezállóbb megoldásokkal készítsük fel cégét a korrupcióellenes irányítási rendszerekkel kapcsolatos kihívásokra.

Korrupcióellenes programok

Ezt követően megtervezzük és támogatjuk az antikorrupciós programok működését. Megtervezzük és létrehozzuk az eljárásrendeket, előkészítjük azok teljes dokumentációját. Képzéseket tartunk a témában, valamint segítünk a visszaélés-bejelentési rendszerek kialakításában és az egyedi bejelentések vizsgálatában.

Irodánk a TRACE antikorrupciós globális hálózat tagja

Irodánk abban a szerencsés helyzetben van, hogy évek óta együttműködünk a korrupció elleni compliance megoldások globális koordinátorával, a TRACE hálózattal. A világ minden tájáról összegyűjtött tapasztalatok és jó gyakorlatok cseréjével nem csak kivételes tudásra tettünk szert, hanem segítjük ügyfeleinket a hálózat erős kapcsolati rendszerén keresztül a határon átnyúló, cégcsoport szintű korrupcióellenes megoldások bevezetésében és működtetésében is.

Dr. Várady Endre

partner

„Irodánk a TRACE hálózaton keresztül a korrupcióellenes megoldások éllovasa lett Magyarországon. Ezen a területen is egyre bővülő, egyre komplexebb megoldási csomagokat kínálunk.”

Dr. Belényi Andrea

partner

„Mind a megelőzés, mind a felderítés és a gyors reagálás kulcseleme a hatékony korrupció elleni harcnak. ”

Dr. Csernus Zoltán

ügyvéd

„A belső visszaélés-bejelentési vizsgálatokat csak megfelelő garanciák megtartása mellett szabad lefolyatni, máskülönben újabb szankciót varrhatnak a vállalat nyakába.”

Színes hírek

Irodánk compliance jogi szolgáltatásaival és a magyar jogi helyzetről szóló éves beszámolóival segíti a nemzetközi szervezet és tagjai működését.
Mostani Podcastunkban a céges visszaélés-bejelentési rendszerek kihívásairól kérdezi Menyhárd Attila Belényi Andreát és Csernus Zoltánt. Andrea, aki számos vállalatnak segített már saját bejelentési rendszerének létrehozásában, beszél arról...
Május 25-én megtudhatjuk, hogy az év compliance kihívása milyen új feladatokkal és erőpróbákkal jár.
Ez nagy elismerés irodánk compliance csapatának, hiszen a TRACE, a vesztegetés elleni compliance megoldások globális vezetője, csak olyan irodákat választ partneréül, akik kivételes tapasztalattal és ismeretekkel rendelkeznek a vesztegetés elleni jogszabályok és az ehhez kapcsolódó megfelelési kérdések terén.