Belényi Andrea

partner

Andrea 2018-ban csatlakozott hozzánk a versenyjogi csapat vezetőjeként, majd 2020-tól mint partner erősíti az irodát. Jókedve szétárad az irodában, mindenkit lelkesít, öröm vele dolgozni. Hogyan is lehettünk meg korábban nélküle?

Andrea teljes szakmai életét végigkíséri a versenyjog. Kívülről és belülről is ismer mindent, ami versenyjog, hiszen közel tíz évet dolgozott a Gazdasági Versenyhivatal vezető munkatársaként, majd a következő tíz évben a piaci szereplők oldaláról, jogtanácsosként és ügyvédként foglalkozott ezzel a jogterülettel.

A versenyjog mellett szakterülete az adatvédelem is, és a győztes csapat tagjaként kétszer is átvehette az „Év adatvédelmi csapata” díjat. Andrea emellett más, szabályozási jellegű területek szakértője, kiváló projektmenedzser, kitűnően átlátja és kézben tartja a folyamatokat.

Andrea 1999-ben végzett a szegedi József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, majd 2014-ben a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem jogi mesterképzésén szerzett mesterfokozatot nemzetközi és európai üzleti jog területén.

Folyékonyan beszél angolul.

Szakterületei:

AI és Digitalizáció| Adatvédelem| Versenyjog| ESG és Szabályozás| Bank, Biztosítás, Befektetés